Bahove cvetne esencije

Podelite tekst na...Share on Facebook10Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

 

Ako osećate stalni umor, nezadovoljstvo ili neraspoloženje, to je prvi signal da je krajnji trenutak da preduzmete nešto. Ako osećate da se stalno vrtite u začaranom krugu iz koga nema izlaza, ne vidite jasno šta je vaša svrha i cilj ili ste pak ophrvani tugom, besom, strahovima ili apatijom- Bahove cvetne esencije su pravi preparat za vas.

Bahove cvetne esencije su nežan, holistički i prirodan način balansiranja neravnoteže na svim nivoima: mentalnom, emotivnom, energetskom i telesnom. Preparati pomažu u prevazilaženju prepreka ka uspostavljanju  harmonije sa samim sobom i okruženjem i u upotrebi su širom sveta u vidu komplementarne terapije poslednjih 80 godina.
Filozofija rada sa Bahovim cvetnim esencijama se bazira na tome da je  svako ljudsko biće zdravo i srećno kada živi u skladu sa sopstvenom prirodom tj. kad je autentično. Uzrok bolesti tela (fizičkih simptoma) zapravo poremećaj balansiranog rada duše, uma i tela. Fizički simptomi (bolest i poremećaji) su spoljna manifestacija narušene unutrašnje ravnoteže.

Krajnja svrha esencija je da ukloni u biću klijenta svaku prepreku koja sprečava nesmetani životni tok koji podrazumeva harmoniju vitalnog trija Duša, Um i Telo.

„Kada koračamo svojom stazom slobodni i puštamo druge da idu svojim putem bez intervenisanja, staza života je laka i prohodna.“

Preparati podižu vibracije, tretiraju osobu kao celinu, otvaraju kanale našeg Bića i otključavaju potencijale, pomažući Duši da uspostavi kontakt sa ličnošću. Bahovih 38 cvetnih esencija predstavlja moćnu pomoć na putu samospoznaje i tretiraju 38 poznatih negativnih mentalnih i emotivnih stanja (apatija, posesivnost, netolerantnost, tuga, bes, strahovi…). Kapi nemaju neželjena dejstva i mogu se koristiti i u lečenju i nezi trudnica, beba, kućnih ljubimaca i biljaka.

Preparati su podeljeni prema delovanju u 7 grupa:

  • protiv strahova (poznatog i nepoznatog uzroka)
  • protiv nedovoljnog interesovanja (manjak volje i motivacije)
  • protiv usamljenosti
  • protiv preosetljivosti na unutrašnje i spoljašnje uticaje
  • protiv utučenosti i očaja
  • protiv kontrole i preterane brižnosti
  • protiv nesigurnosti, manjka samopouzdanja i nedoumica


Korišćenje kapi dovodi do promena štetnih navika, pozitivnog stava, opšteg povećanja tonusa i nivoa energije, pronalaženja ličnog mira, volje, snage, maksimalnog iskorišćenja ličnih potencijala… Glavni zadatak praktičara Bahovih kapi jeste da pomogne klijentu da razvije svoje potencijale u kapacitete, sposobnosti i vrline i da ih na kraju inkorporira u karakterne osobine.

Kako izgleda tretman Bahovim kapima?

Tretman se obavlja kroz usmenu konsultaciju sa praktičarem, koja traje oko sat vremena. Konsultacija je prilika za klijenta da sebe sagleda i da razgovara o svojim aktuelnim stanjima i tegobama u podržavajućem i sigurnom okruženju. Nakon toga, praktičar će na licu mesta pripremiti preparat ili kombinaciju preparata za specifična stanja klijenta.

Zakažite konsultaciju na 063 856 1316 ili na info@kreativistika.com

Podelite tekst na...Share on Facebook10Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone