Šta je Kreativistika?

Podelite tekst na...Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

„Kreativistika“ je holistički koncept, rođen nakon višegodišnjeg sticanja znanja i iskustva u držanju radionica kreativnih veština, psiho-energetskog rada i prirodnih metoda pomoći. Osnovni cilj Kreativistike jeste oživljavanje veze sa sopstvenim kreativnim (stvaralačkim) nagonom, osvešćivanje veze um-telo-Duša i povezivanje sa prirodom. Metode rada su tako osmišljene da podržavaju promenu na energetskom, mentalnom i fizičkom nivou.

Kome je namenjen koncept Kreativistike?

-svima koji kroz stvaranje žele da unesu strast, jasnoću, lakoću i radost u svoj život

-kreativcima koji žele da prevaziđu kreativnu blokadu i podignu samopouzdanje

-svima koji žele da osnaže svoj kontakt sa intuicijom i pronađu „unutrašnji kompas“

-radoznalima koji žele da koriste prirodne metode samopomoći (kristale, boje, Bahove cvetne esencije, aromaterapiju…)

-umornima od stresa, brige ili drame u svom životu

-visoko senzitivnim osobama

-svima koji osećaju da mogu i umeju mnogo više nego što pokazuju

-onima koji se rasplinjavaju u desetinama započetih projekata, ideja, poslova… Od kojih malo koji privedu kraju.

 

Kako se koncept „Kreativistika“ sprovodi?

-kroz individualna savetovanja

-kroz grupne radionice i seminare

-kroz motivaciona i edukativna predavanja

 

 

Kreativistika.com je u vlasništvu agencije Holistic Web Marketing.

Podelite tekst na...Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Simonida Zorić Jančić

Creativity coach u edukaciji

063 856 13 16


Kreativnost i potreba za stvaranjem su oduvek bojile moje lično iskustvo pa sam tokom školovanja na Akademiji umetnosti aktivnije počela da se bavim sopstvenim kreativnim izrazom kroz različite tehnike. Nakon završene Akademije sam imala priliku da učestvujem na različitim iskustvenim radionicama ličnog i profesionalnog rasta, što me je podstaklo da integrišem sopstveno iskustvo u potrazi za kreativnim poslom, ličnim ispunjenjem i da se opredelim ka pomaganju drugima da pronađu svoj autentični put.

Od 2012. godine držim kreativne radionice, prvo pod nazivom „Retro Dućan“ a zatim pod nazivom „Kreativistika“, na kojima pomažem polaznicima da pronađu svoj izraz i rade na razvijanju sopstvenih potencijala i intuicije kroz različite kreativne tehnike (Creative Box, kolaž, rad sa poludragim kamenjem i izrada nakita, crtanje, journaling…) Paralelno sa radionicama, trudila sam se da približim radost stvaranja širokom krugu ljudi kroz držanje otvorenih radionica i organizovanje različitih manifestacija. Držala sam seminare kreativnosti od 2013. godine do danas, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, na kojima je akcenat istraživanje unutrašnjih resursa, ostvarivanje kontakta sa sobom, nalaženje unutrašnje ravnoteže i autentično iskazivanje sebe.

Ljubav prema prirodnim metodama lečenja me je dovela do završavanja edukacije za praktičara Bahovih cvetnih esencija, koje zahvaljujući njihovom holističkom delovanju, koristim kao komplementarnu metodu ili samostalno, u zavisnosti od potrebe. Trenutno sam u edukaciji za Creativity Coacha i stalno se usavršavam na različitim seminarima i edukacijama iz oblasti psiho-energetskog rada i ličnog razvoja.

Sopstveni kreativni izraz pronalazim u projektu Retro Dućan, u okviru koga se bavim izradom unikatnog vintage nakita, oslikavanjem stakla i upotrebnih predmeta. Eksperimentišem sa različitim materijalima i tehnikama, bavim se art journalingom. Nepresušni izvor inspiracije, snage i balansa mi predstavlja kontakt sa Prirodom.