Vision board- potraga za sobom
februar 1, 2015
Hrabrost da se bude svoj
april 8, 2015
Prikaži sve

Prolećni Sensa vikend 2015

Podelite tekst na...Share on Facebook41Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Priča o sinhronicitetu, prepoznavanju i podršci. Priča o pravom trenutku za novi pokret, svežu energiju i jasnije sagledavanje.  Priča o novoj ravnoteži. To bi, ukratko, bio osećaj prolećnog Sensa vikenda u Vrnjačkoj Banji. Bilo je drugačije, posebno, izmešteno i magično… I, da. Suviše kratko.Gong kupka

Znate onaj osećaj kad se s nekim razumete bez reči, kad se prvi put vidite? Onako kao da se znate čitav jedan život? E, pa to bi ukratko bila naša priča sa (ženom koja nemoguće pretvara u moguće) Jasminom Stojanović, urednicom časopisa Sensa. Baš tako su se nekako dešavala ta prepoznavanja na kreativnim radionicama u Sensa gradu sreće 2013. i 2014. godine, gde smo (zajedno sa mnoštvom drugih predavača) pokušavali da pokrenemo, podignemo i osnažimo ljude u traženju snage, sebe i smisla. To smo nastavili da radimo i na ovogodišnjem Sensa vikendu…Sensa vikend 2015.

Tema ovogodišnjeg prolećnog vikenda je bila nova ravnoteža.  Ravnotežu smo tražili kroz predavanja, radionice, vežbanje, razgovore, dodire. Svima nam je bilo potrebno vreme da se opustimo i prepustimo, da zaboravimo na svu užurbanost , paniku grada i svoje svakodnevice. Doduše, to u luksuznom i udobnom Solaris Resortu nije bilo naročito teško. I tako smo u subotu pronalazili ravnotežu kroz pilates, sa Sinišom Ubovićem smo prolazili Put promene, a sa Tanjom Šešum smo razmatrali čudesnu igru arhetipova. Nastavili smo uz Jelenu Milanović da špartamo širinama duha kroz tehniku Barsa. Nakon toga je došao savršen trenutak za buđenje kreativnosti duše kroz našu radionicu Vision Boarda.Sensa vikend 2015.

Koliko je samo bilo ispunjujuće raditi sa sjajnim polaznicama na radionici Vision Boarda, koliko je samo čudesno bilo gledati sve te duše kako detektuju tu sferu života koja im zadaje bol, muku, brigu ili nezadovoljstvo i kako je  pretvaraju u nešto svetlo, lako i radosno. Kako su se samo lica menjala i postajala radosnija dok su radovi napredovali i razvijali se. Neko je o sebi naučio nešto novo, nečija duša je imala potrebu da bude viđena i njene potrebe uslišene, a većina je zaokružila svoju nameru da posle ovog vikenda nešto promeni u svom životu. Na bolje, na svetlije.  Bilo je to intimno i dragoceno iskustvo za nas koji smo moderirali radionicu ali i za polaznike, koji su izradili jedinstvene putokaze svoje duše.

11015064_10153210293421392_1966592367162594008_nDinamičan dan smo završili plesom uz Branka Gašića i lakoću i radost pokreta, muzike. Plesala se kizomba, salsa i nisu se brojali koraci već osmesi.

Sutradan nas je ujutru sačekala čarobna Tatjana Jevđović, sa svojom umetnošću ravnoteže. Koliko smo samo prilike imali da zavirimo u sebe, u druge i naslutimo tananost balansa koji nam nekako izmiče. Utoliko su kao melem na ranu došli Ranko Stojiljković i aštanga joga, kao i blagotvorna i opuštajuća gong kupka uz Vedrana Petraka. Vedrana smo imale zadovoljstvo da slušamo svaki dan na Harmony programu na Pašmanu prošle godine, u idiličnom okruženju maslinjaka pored mora, ali smo bile beskrajno zahvalne i na ovom druženju sa gongovima u zatvorenom ambijentu.

Koliko za jedan vikend možemo upiti novih iskustava, opustiti se i prepustiti, stvoriti nešto novo i zbaciti nešto staro! Bilo je ogromno zadovoljstvo biti deo ove sasvim sensastične magije i biti deo malog karavana radosti i ljubavi.

Foto: Dragana Paramentić, Maja Medić, Jasmina Stojanović

 

 

Podelite tekst na...Share on Facebook41Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone
Simonida Zorić Jančić
Simonida Zorić Jančić
Osnivač „Retro Dućana“ i Centra razvoja kreativnih potencijala "Kreativistika". Licencirani praktičar Bahovih cvetnih esencija, creativity coach u edukaciji, usavršava znanja i veštine na različitim seminarima i edukacijama iz oblasti psiho-energetskog rada i ličnog razvoja. Večnu inspiraciju pronalazi u prirodi, životinjama i putovanjima.

2 Comments

  1. Drage,

    Puno hvala na divnom predstavljanju, prepoznavanju i pozitivnoj promeni koju smo kreirali svo zajedno! Šta je još moguće? <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *