Zašto biram baš Bahove kapi? – Kreativistika
Da li ste heroji svog života?
novembar 8, 2015
Bahove kapi za kućne ljubimce i vlasnike
jun 30, 2016
Da li ste heroji svog života?
novembar 8, 2015
Bahove kapi za kućne ljubimce i vlasnike
jun 30, 2016

„Svako od nas ima božansku misiju na ovome svetu, a naše duše koriste naše umove i tela kao instrumente da odrade svoj posao. Kada svo troje rade u glas, rezultat je savršen, kao i savršeno zdravlje i sreća.“

Edvard Bah „Oslobodi sebe“, 1932. godina

 

Moj prvi susret sa Bahovim kapima se desio pre nekoliko godina, kada sam čitajući novinski članak o ovoj novoj metodi lečenja, isprva pomislila da je reč o nekoj vrsti aromaterapije. Iz tog članka nisam mnogo toga saznala o samoj suštini metode, sem da nema nikakve veze sa aromaterapijom, ali mi je naziv ovog sistema lečenja ostao negde, u nekom kutku svesti.Bahove kapi

Zatim sam još nekoliko puta, onako usput, saznavala zanimljive pojedinosti iz života njenog osnivača, dr Edvarda Baha, čoveka koji je očigledno živeo daleko ispred svog vremena, spajajući kroz svoj rad Nebo i Zemlju,  pa mi se metoda činila sve primamljivijom. Kao da mi je život slao suptilne signale i putokaze kako da se vratim Prirodi.

U jednom dahu sam odlučila da se upišem na edukaciju i ovo su neki od mojih razloga zašto sam se odlučila baš za ovu metodu:

– Polazna tačka filozofije lečenja cvetnim esencijama jeste sagledavanje čoveka kao celovitog bića koje je zdravo i funkcionalno ukoliko su mentalni, emotivni i fizički nivo njegovog postojanja u harmoniji. Za mene je ovo najvažnije polazište u bilo kojoj vrsti rada na sebi jer mi nismo samo naše telo, niti smo samo emocija ili um. Parcijalno tretiranje problema donosi parcijalni rezultat.

-Ovaj metod lečenja posmatra svaku osobu kao individuu i preparati tretiraju osobu a ne bolest ili poremećaj od koga osoba boluje. Njene emocije i doživljaj onoga što je muči je ključ za razumevanje uzroka, ne sama bolest. Bolest je krajnja, fizička manifestacija narušene ravnoteže koja je nastala na mnogo dubljem nivou.Bahove cvetne esencije

-Preparati ne deluju kao ublaživač stresa, tegoba ili blokada- oni nisu čarobni štapić. Preparati imaju ulogu suptilne ali moćne podrške na putu rasvetljavanja dubinskog uzroka neželjenog stanja/bolesti, osvešćivanju našeg odnosa prema životu i svemu što on sa sobom nosi, potpomažu  lični razvoj i prihvatanje produktivnijih obrazaca ponašanja. Prepoznavanjem i prihvatanjem svojih senovitih delova duše, stičemo moć da menjamo ono što nam se ne sviđa, da rastemo i jačamo.

Na taj način, dubinski uzroci neželjenih stanja i bolesti se povlače, uspostavlja se opšti energetski balans i predisponiranost ka novim energetskim padovima i zastojima biva znatno umanjena.

Efikasnost preparata nije uslovljena verom u njihovu efikasnost onoga ko ih uzima. Preparati su se u kliničkoj praksi pokazali veoma efikasnim kako kod beba, tako i kod ljudi u nesvesnom stanju i stanjima sužene svesti. Takođe daju zadovoljavajuće rezultate u tretiranju biljaka i životinja.

-Bahove kapi (cvetne esencije) su potpuno prirodan preparat sačinjen od koncentrovanih cvetnih esencija. Spremaju se na dva načina: osunčavanjem ili kuvanjem. Esencija predstavlja energetski otisak životne energije cveta od koga je spremljena, koji zatim utiče na suptilne enegije i tokove našeg organizma, budeći zatim vitalne kapacitete našeg bića.

Ova metoda je u poslednjih 90 godina sa razlogom postala često birano komplementarno sredstvo u terapijskom radu, čak i u našoj zemlji. Da li ste se vi do sada susreli sa Bahovim kapima i kakve ste rezultate imali?

Simonida Zorić Jančić
Simonida Zorić Jančić
Osnivač „Retro Dućana“ i Centra razvoja kreativnih potencijala "Kreativistika". Licencirani praktičar Bahovih cvetnih esencija, creativity coach u edukaciji, usavršava znanja i veštine na različitim seminarima i edukacijama iz oblasti psiho-energetskog rada i ličnog razvoja. Večnu inspiraciju pronalazi u prirodi, životinjama i putovanjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.