bahove kapi - bahove cvetne esencije

Ukoliko imate osećaj da niste kreativni, da imate kreativnu blokadu u svom umetničkom radu ili da ne možete da izađete uz začaranog kruga štetnih navika i samosabotaže (prejedanje, fizička neaktivnost, preterani rad, odlaganje…), ovo je prilika da načinite prvi korak ka promeni.

Ukoliko ste stalno umorni, iscrpljeni, nemotivisani i loše raspoloženi, pitate se zašto se to stalno vama dešava, zašto privlačite stalno pogrešne i čime ste to zaslužili… Duša vam šapuće da preduzmete nešto.

Šta možete da očekujete od savetovanja?

Podršku. Jasnoću. Inspiraciju. Vođstvo. Kreativnost.

Naš zajednički rad je vreme rezervisano za istraživanje vaših emocija, misli, snova i namera. Tokom procesa ćete imati podršku u otpuštanju starih priča, limitirajućih uverenja i strahova, kako biste stigli tamo gde želite da budete. U svom radu koristim Bahove cvetne esencije kao blag, prirodan i holistički način uspostavljanja emotivnog, mentalnog i energetskog balansa.

Pored cvetnih esencija, koristim elemente terapije bojama, art terapije i aromaterapijske remedije.


Savetovanje Bahovim kapima može pomoći:

  • da povratite fokus i jasnoću
  • da osetite tok (flow) u stvaralačkom procesu
  • da povratite samopouzdanje
  • da naučite da se nosite sa neprijatnim emocijama i stanjima
  • da utišate unutrašnjeg kritičara i perfekcionistu
  • da se povežete sa unutrašnjim vođstvom i prestanete da tražite potvrdu od drugih
  • da razlučite bitno od nebitnog
  • da u svom svakodnevnom životu primenite principe kreativnosti i unesete lakoću i radost
  • da podignete nivo energije i motivacije na prirodan način


Šta su Bahove kapi?

Bahove kapi odnosno Bahove cvetne esencije (floriterapija) su nežan, holistički i prirodan način balansiranja neravnoteže na svim nivoima: mentalnom, emotivnom, energetskom i telesnom. Preparati pomažu u prevazilaženju prepreka ka uspostavljanju  harmonije sa samim sobom i okruženjem i u upotrebi su širom sveta u vidu komplementarne terapije poslednjih 80 godina.
Filozofija rada sa Bahovim kapima se bazira na tome da je  svako ljudsko biće zdravo i srećno kada živi u skladu sa sopstvenom prirodom tj. kad je autentično. Uzrok bolesti tela (fizičkih simptoma) zapravo poremećaj balansiranog rada duše, uma i tela. Fizički simptomi (bolest i poremećaji) su spoljna manifestacija narušene unutrašnje ravnoteže.

Krajnja svrha esencija je da ukloni u biću klijenta svaku prepreku koja sprečava nesmetani životni tok koji podrazumeva harmoniju vitalnog trija Duša, Um i Telo.

Preparati podižu energetski tonus, tretiraju osobu kao celinu, otvaraju kanale našeg Bića i otključavaju potencijale, pomažući Duši da uspostavi kontakt sa ličnošću. Bahovih 38 cvetnih esencija predstavlja moćnu pomoć na putu samospoznaje i tretiraju 38 poznatih negativnih mentalnih i emotivnih stanja (apatija, posesivnost, netolerantnost, tuga, bes, strahovi…). Kapi nemaju neželjena dejstva i mogu se koristiti i u lečenju i nezi trudnica, beba, kućnih ljubimaca i biljaka.

Kako izgleda tretman Bahovim kapima?

Tretman se obavlja kroz konsultaciju sa praktičarem, uživo ili putem skajpa, koja traje oko sat vremena. Konsultacija je prilika za klijenta da sebe sagleda i da razgovara o svojim aktuelnim stanjima i tegobama u podržavajućem i sigurnom okruženju. Nakon toga, praktičar će na licu mesta pripremiti preparat ili kombinaciju preparata za specifična stanja klijenta.

Glavni zadatak praktičara Bahovih kapi jeste da pomogne klijentu da prepozna i pretoči svoje potencijale u kapacitete, sposobnosti i vrline i da ih na kraju inkorporira u svoju ličnost.

Zakažite konsultaciju na telefon 063 856 1316 ili na info@kreativistika.com