Simonida Zorić Jančić

Praktičar Bahovih kapi i holistički terapeut

Pomažem ljudima da vode lakši, radosniji i kreativniji život uz pomoć holističkih metoda.

simonida@kreativistika.com | 063 856 13 16

Kreativnost i potreba za stvaranjem su oduvek bojile moje lično iskustvo pa sam tokom školovanja na Akademiji umetnosti u Beogradu (Odsek filmska i TV montaža) aktivnije počela da se bavim sopstvenim kreativnim izrazom. Tačnije, njegovim odsustvom… Period školovanja je za mene bio obeležen borbom sa ličnim blokadama, preispitivanjem sopstvene kreativnosti i odsustvom ideja.

Nakon završene Akademije sam nekoliko godina obavljala posao za koji sam se školovala i polako shvatala da se nalazim na raskršću- da mogu da izaberem da sledim i dalje put „sigurnog“ posla od 9 do 5 (koji me je lagano vodio u bezvoljnost, nezadovoljstvo i hronični umor) ili da počnem da kreiram sopstveni život, gotovo ispočetka. Napustila sam posao i počela da tragam za poslom na kome ću moći da ispoljim sebe i ono što mogu, umem i znam, usput se boreći sa sopstvenim strahovima, tuđim očekivanjima i stečenim (ograničavajućim) uverenjima.

„Slučajnost“ je htela (sad mi je jasno da je to sinhronicitet ? ) da počnem da učestvujem na različitim iskustvenim radionicama ličnog i profesionalnog rasta, da radim na sebi kroz različite tehnike, što me je na kraju podstaklo da integrišem sopstveno iskustvo u potrazi za kreativnim poslom i životom i da se opredelim ka pomaganju drugima.

Rad sa kreativnošću i procesom stvaranja je tako postao moj životni put.

Od 2012. godine držim radionice primenjene kreativnosti, prvo u okviru projekta Retro Dućan a zatim pod brendom „Kreativistika“.  Radionice su koncipirane kao pomoć u pronalaženju sopstvenog izraza i kreativnosti i radu na razvijanju sopstvenih potencijala i intuicije kroz različite kreativne tehnike. Paralelno sa radionicama, trudila sam se da približim radost stvaranja širokom krugu ljudi kroz držanje otvorenih radionica (Sensa dani sreće, Sensa grad sreće, Sensa prolećni vikend) i organizovanje različitih kreativnih programa koji su imali za cilj podizanje svesti o životinjama (kreativni program izložbe mačaka Mrnjau Fest, festival udomljavanja životinja Mrnjau Vikend).

Držala sam seminare na temu kreativnosti od 2013. godine do danas, kako u Srbiji tako i u inostranstvu: seminari kreativnosti u okviru holističkog programa Harmony na Pašmanu u Hrvatskoj, seminari rada sa poludragim kamenjem, cvetnim esencijama i slobodnim pokretom u Beogradu, radionice kreativnosti za štićenice Sigurne kuće…

Interesovanje prema prirodnim metodama pomoći i fitoterapiji sam razvijala od 2000. godine uz Draganu Višnjić, profesorke kozmetologije i farmaceuta, kojoj dugujem zahvalnost što me je na suptilan način uvela u aromaterapijsku upotrebu lekovitog bilja.

Između ostalog, završila sam 2016. školu Bahovih praktičara u Beogradu (psihološko savetovalište Jazz) i O.L.I psihodinamski trening veština komunikacije a 2017. Hakomi Method Essentials sa Manuelom Mischke-Reeds i Rob Fisherom. Svaki korak na ovom putu me je vodio ka učenju a zatim i integraciji različitih holističkih metoda pomoći, da bih se 2017. godine upoznala sa osnovama sistema psiho-energetske (samo)pomoći, HOLA Metodom, na čijem širenju, nadogradnji i implementaciji aktivno radim sa HOLA terapeutkinjom Anom Strugar Savić, u okviru Holističkog salona „Detelina“ u Beogradu. Od 2014. sam praktičar reikija (treći stepen).

Osnivač sam ateljea Retro Dućan, u okviru koga se bavim izradom vintage nakita, oslikavanjem stakla i upotrebnih predmeta. Nepresušni izvor inspiracije, snage i balansa mi predstavljaju putovanja, slobodan ples kao i kontakt sa Prirodom i životinjama.

Govorim engleski i italijanski jezik.