Vision board- potraga za sobom – Kreativistika
Prolećni Sensa vikend 2015
mart 6, 2015
Prolećni Sensa vikend 2015
mart 6, 2015

Kreativne radionice u okviru Kreativistike često podrazumevaju kreativnost u nekom širem smislu- stvaralački nagon u svim oblastima života, ne samo u umetnosti ili u okviru hobija. Kreativnost je način na koji sagledavamo i živimo život a kreativna energija je vitalna, životna energija koja, ako je blokirana, ometa mnoge segmente naših života i čini da izgubimo osećaj za radost, autentičnost i spontanost. Ovog puta, usmeravamo kreativnost ka veoma opipljivim ciljevima. 🙂

Vision Board

Kada ste poslednji put imali hrabrosti da sanjate, da bez ikakvih ograničenja zamišljate kako bi izgledao vaš život za kojim čeznete? Da usmerite fokus na ono što želite a ne na ono što vam nedostaje?

Radionica izrade Vision Boarda je vreme koje ćemo posvetiti sebi i odgonetanju potreba i poruka naše duše. Svako od nas želi bolji život, ali često ne znamo tačno da definišemo šta želimo. Takođe, za svakoga od nas „bolji život“ ili sreća znači nešto drugo: za nekoga je to bolje zdravlje, bolji partnerski odnosi, uspeh na poslu ili školi, novi dom… Teme kojih ćemo se dotaći na ovom putu traganja za sopstvenim simbolima jeste fizičko i emotivno blagostanje, materijalne potrebe, duhovne potrebe…

 

center-of-vision-board

Izrada vision boarda je takođe maštovit način da se jasnije definiše želja i da se pretvori u dostižan cilj, da se apstraktna ideja prevede u nešto stvarno i opipljivo kroz vizuelne predstave koje simbolišu iskustva, emocije, stanja ili predmete koje želimo da prizovemo u naš život. Ova tehnika predstavlja dragocen alat u sabiranju pažnje i usmeravanju fokusa i energije na zadat cilj, kao i u osnaživanju svog bića da taj cilj sprovede u delo.

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi ćemo uranjati u sebe i otkrivati poneki svoj zaboravljeni delić koji traži da bude viđen. Svi polaznici će izraditi ličnu kolažnu kartu kao putokaz ka promeni koju priželjkuju.

Radujemo se zajedničkoj avanturi! 🙂

 

“Choose your thoughts carefully. Keep what brings you peace, release what brings you suffering, and know that happiness is just a thought away.“ ~Nishan Panwar

Simonida Zorić Jančić
Simonida Zorić Jančić
Osnivač „Retro Dućana“ i Centra razvoja kreativnih potencijala "Kreativistika". Licencirani praktičar Bahovih cvetnih esencija, creativity coach u edukaciji, usavršava znanja i veštine na različitim seminarima i edukacijama iz oblasti psiho-energetskog rada i ličnog razvoja. Večnu inspiraciju pronalazi u prirodi, životinjama i putovanjima.

1 Comment

  1. Nina kaže:

    Bas sam danas gledala na yt devojku koja pravi vision board. Mislim da je ovo divan nacin da se ispolji kreativnost i da se odrzi fokus na ono sto nam je cilj u novoj godini. A mislim da moze i da se prilagodi kao divan projekat za decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.